Популярные направления TEZ TOUR:
  • всі країни
  • Summer
  • Все включено
  • Гірськолижні
  • Екзотика
  • Екскурсійні
  • З дітьми
  • Зима
  • Пляжні
  • Екскурсії
  • Білорусь
Пам'ять про Велику Перемогу
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 9 годин
    Проводиться: з 01.01.1970 до 01.01.1970,
  • Пам'ятки по маршруту: Меморіальний комплекс Курган Слави,  Меморіальний комплекс Хатинь,   Історико - культурний комплекс Лінія Сталіна,   Білоруський державний музей історії Великої Вітчизняної війни,
    Тематика:
    Оглядові, Культурно-історичні
Опис

У роки Великої Вітчизняної війни Білорусь втратила кожного третього жителя, але навіть залита кров'ю мільйонів людей, розграбована і напівзруйнована, країна не здавалася. Пам'ять про подвиг народу, який вніс найбільший внесок у Перемогу над фашизмом - священна, і через багато десятиліть дбайливо збережена і захищена.

На екскурсії - пам'яті Ви відвідаєте найбільш значущі об'єкти, що стали символами тих нелегких часів: Меморіальні комплекс в Хатині, Курган Слави, оборонні споруди Лінії Сталіна і унікальний за своїм наповненням і змістом музей Великої Вітчизняної війни.

Символом, що відбив прагнення до перемоги, став Курган Слави. В результаті операції «Багратіон» - однієї з найбільших операцій за всю історію людства, наші війська повністю звільнили територію Білорусі, частина Литви і її столицю Вільнюс, частина Латвії, частина польських земель і вийшли до кордонів Німеччини. Ансамбль «Курган Слави Радянської Армії - визволительці Білорусі», - це прагнення до суворої і суворої простоті. Саме завдяки цьому, земля, бетон і метал ожили і заговорили, нагадуючи про той подвиг, який зробив радянський народ в єдиноборстві з ворогом. В основу Кургану була закладена земля міст-героїв Москви, Ленінграда, Волгограда, Севастополя, Одеси, Києва, Брестської фортеці-героя.

Символ трагедії білоруського народу і скорботна сторінка історії - меморіальний комплекс Хатинь. На згадку про загиблих жителів Білорусі - при кожному четвертому - в 1969р. на місці спаленої разом з жителями села Хатинь споруджено меморіальний комплекс, в якому втілена ідея мужності та нескореності народу, який приніс незліченні жертви в ім'я перемоги.

Символом оборони став відкритий до 60-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні, історико - культурний комплекс Лінії Сталіна, яка почала своє існування з 1930-х років і являла собою систему вузлових оборонних споруд. Величезні території займала вона: від Карельського перешийка до берегів Чорного моря. На основі Мінського укріпрайону створений однойменний комплекс - "Лінія Сталіна". Сьогодні тут зібрана найбільша в СНД колекція бойової та інженерної техніки, яка відноситься як до періоду Великої Вітчизняної війни так і до післявоєнного часу, а також представлені різного виду оборонні споруди.

Білоруський державний музей історії Великої Вітчизняної війни - єдиний музей Республіки, що відкрився в складний час воєнного лихоліття, і який поставив за мету створення збереження пам'яті про історію боротьби білоруського народу з німецько-фашистськими окупантами у Велику Вітчизняну війну. В експозиції представлені як цінні документи і зразки техніки в оригінальному розмірі, так і інсталяції військових дій.

Формат проведення екскурсії
Змішана: автобусна і пішохідна з відвідуванням реконструкції битви. Екскурсія проводиться професійним російськомовним гідом.
Ви побачите
Меморіальний комплекс Курган Слави, Меморіальний комплекс Хатинь, Історико - культурний комплекс Лінія Сталіна, реконструкцію битви, Білоруський державний музей історії Великої Вітчизняної війни.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 40 EUR, діти (1-16 років) - 35 EUR, немовлята (0-1 років) - 0 EUR
У вартість входить
Вхідні квитки по програмі, обід, відвідування реконструкції битви.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
Для зручності користувачів, надання персоналізованої інформації, запам'ятовування особистих переваг і налаштувань сайту наш сайт використовує файли cookie та інші аналогічні технології. Для користування сайтом Ви повинні підтвердити Вашу згоду на використання зазначених технологій. Детальніше
Приймаю