Популярные направления TEZ TOUR:
  • всі країни
  • Summer
  • Все включено
  • Гірськолижні
  • Екзотика
  • Екскурсійні
  • З дітьми
  • Зима
  • Пляжні
  • Екскурсії
  • Греція
Загублені чудеса
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 10 годин
    Проводиться: з 25.06.2021 до 02.10.2021, Понеділок,
  • Пам'ятки по маршруту: Храм Аполона Епікурейського, Село Андріцена, Церква Святої Феодори,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура
Опис

Вас чекає незабутня подорож по незвіданому Пелопонесу.
Перша зупинка - монастир Сепету. У цій тихій обителі з дивовижною історією зберігається чудотворна ікона. Потім ви відвідаєте храм Аполлона Епікурейського. Він внесений в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, і є неповторним зразком античної архітектури. Колоритна Адрицена - прекрасне місце для того, щоб перевести дух, прогулятися і насолодитися непередаваною атмосферою традиційного пелопоннесской села. І, нарешті, ви побачите храм святої Феодоры, крізь покрівлю якого 17 величезних платанів пробивають собі шлях до світла. Завершить наповнений враженнями день обід біля гірської річки в затишній таверні.
Ця програма створена для поціновувачів індивідуального підходу і проходить на комфортабельному минивэне в групі до 7-ми людина. Екскурсія дозволяє побачити секретні місця Греції, куди не можуть проїхати великі автобуси.

Розпочинаємо подорож з відвідування вражаючого монастиря Сепету. Ви почуєте його красиву легенду і отримаєте благословення у монастирських святинь. Обитель була побудована як жіночий монастир майже тисячу років назад (у XI столітті) на гострій скелі прямо над річкою Тритон. Вплив монастиря на дух грецького народу у важкі роки володарювання Османа важко переоцінити. Таким же значним воно було і під час грецької революції і Другої світової війни.
Потім ви відправитеся в старогрецький храм Апполона Епікурейського. Храм побудований на високому схилі гори Котильйон більше 2700 років тому. Великий архітектор Иктинодин з творців афінського Парфенону збудував на висоті 1150 метрів над рівнем моря справжній шедевр. Довгий час храм був невідомий і загублений в лісі, але абсолютно випадково його виявили в 18-м столітті. Тоді і почалися розкопки, що повернули античну святиню під промені сонця. Можливо саме довгий період забуття і дозволив древньому храму зберегтися у відмінному стані. Відмітно, що усередині знаходиться ще один храм, меншого розміру. Ви здивуєтеся, упізнавши причину такої "матрьошкової" організації! Архітектура храму Аполлона Епікурейського абсолютно унікальна, цей об'єкт внесений в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Хранителі храму коли приймають відвідувачів включають спеціальний музичний супровід, що імітує спів жерців і брязкіт зброї, що ще більше посилює враження від споглядання потужності і краси древнього святилища.
Зовсім недалеко від храму Аполлона розташовується красиве село Андрицена, що було колись жвавим торговим пунктом. За часів турецького володарювання тут розташовувався один з центрів грецької боротьби за свободу, але сьогодні тут панує тиша і безтурботний спокій. Прохолода тінистих вуличок, добродушні місцеві жителі, змішення архітектурних стилів (Османа і грецькою неокласики) і, за бажання чашка грецької кави у венеціанського фонтану дадуть вам можливість відпочити від метушні великого міста і відчути повільний ритм життя пелопоннесской гірського села.
Кульмінацією екскурсії стане відвідування справжнього грецького православного дива - церкви Святої Феодоры. З її маленького кам'яного даху, порушуючи усі закони фізики ростуть 17 величезних платанових дерев. Вага дерев, за найскромнішими підрахунками, перевищує 30 тонн! Як при цьому стіни і стеля каплиці витримують таку тяжкість і не провалюються всередину - загадка. Але найдивовижніше - те, що, увійшовши до церкви ви не побачите усередині коренів. І як, при цьому, платани живуть і отримують воду із землі - не зрозуміло...
За древньою легендою, саме тут загинула свята великомучениця Феодора. Вона наділа чоловічий одяг і пішла на війну замість свого батька - єдиного годувальника і захисника її матері і маленьких братів і сестер. Відтоді вважається, що дерева, що ростуть з даху храму, - волосся святої Феодори, церква - її тіло а струмок з чистою питною водою, що б'є з-під каплиці - кров сміливої безгрішної діви. В наші дні місцеві жителі шанують святе джерело, а ікони святої Феодоры визнані чудотворними.
На завершення програми, ми прогуляємося по мальовничому гаю уздовж струмка до старовинного водяного млина де в мальовничому відлюдному місці розташувалася сімейна таверна, де для нашої маленької групи буде поданий смачний обід і молоде домашнє вино.
Формат проведення екскурсії
Змішана: автобусна і пішохідна. Екскурсія проводиться на комфортабельному минивэне у складі маленької групи - 7 чоловік. Програму веде досвідчений російськомовний екскурсовод TEZ TOUR.
Тип ваучера
e - voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 101 EUR, діти (3-11 років) - 101 EUR, немовлята (0-3 років) - 0 EUR
У вартість входить
Вхідний квиток в монастир Сепету, в храм Аполлона Epicurius, обід і вино.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
Для зручності користувачів, надання персоналізованої інформації, запам'ятовування особистих переваг і налаштувань сайту наш сайт використовує файли cookie та інші аналогічні технології. Для користування сайтом Ви повинні підтвердити Вашу згоду на використання зазначених технологій. Детальніше
Приймаю