Популярные направления TEZ TOUR:
  • всі країни
  • Summer
  • Все включено
  • Гірськолижні
  • Екзотика
  • Екскурсійні
  • З дітьми
  • Зима
  • Пляжні
  • Екскурсії
  • Іспанія
Жирона і нічне відвідування музею Сальвадора Далі
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 12 годин
    Проводиться: з 01.01.1970 до 01.01.1970,
  • Пам'ятки по маршруту: Театр-музей Сальвадора Далі, Колекція ювелірних прикрас Сальвадора Далі, Кафедральний собор Жирони, Єврейський квартал, Фортифікаційна стіна,
    Тематика:
    Оглядові, Культурно-історичні
Опис

Каталонія не закінчується Барселоною - тут існує багато інших цікавих місць!
Під час цієї екскурсії Ви відкриєте для себе Жирону, де зможете помилуватися прекрасним Кафедральним собором, зайти в музей єврейської історії, арабські лазні, прогулятися по фортифікаційної стіни і єврейського кварталу.

Жирона - столиця найбагатшою провінції Іспанії і другий за значимістю місто Каталонії. Як і багато інших іспанських міст, Жирона зобов'язана своїм народженням римлянам. Подорож углиб століть починається з вузької брукованої вулички. Колись саме тут проходила знаменита римська дорога - Віа-Августа. Вона тягнулася від Рима до Севільї і була стратегічно важливим об'єктом, для захисту якого в 76 м до н.е. була зведена фортеця Герунда. Побудована на цьому місці масивна фортифікаційна стіна добре збереглася до наших днів.

Історичний центр Жирони стоїть на високому пагорбі над річкою Оньяр. Однією з найбільш яскравих і характерних пам'яток міста є будинки, що стоять на цій річці. Строкаті і багатоманітним, вони зберегли свій традиційний вигляд і залишаються житловими донині.
Через цю річку, яка розділяє старе місто від нових кварталів, перекинуто шість мостів, які є воротами у внутрішній світ Жирони, в її історію. Центр життя Старого міста - бульвар Льібертат, що йде уздовж Оньяр. Вгору по горбу від бульвару тікають вузькі середньовічні закутки, що сходяться на затишних маленьких площах. А на самому верху височить гігантський Кафедральний Собор, будівництво якого вимагала таких тонких розрахунків, що в Жирону двічі з'їжджалися радитися все каталонські архітектори. Його неф (23 метра в ширину і 35 у висоту) - найширший в світі. Дуже гарний вівтар з срібним завівтарним чином XIV століття. Над Собором височить Восьмигранна вежа-дзвіниця, яку видно з усіх точок міста.

Від соборної площі відходить вулиця Форсу, колишня до XV століття центром мало не найбільшого в Іспанії єврейського кварталу. У 890 р в Жирону приїхало 20 єврейських родин. Вони розселилися навколо християнського собору. Серед них були представники різних професій: лікарі, ювеліри, торговці. У XIII столітті Жирона стала важливим центром талмудичної вченості, завдяки місцевим рабину Бонаструк-са-Порта. Найцікавіша частина єврейського кварталу Жирони тепер відкрита як Центр Бонаструка-са-Порти. У Старому місті Ви побачите музей Єврейської Історії, арабські лазні XIII століття, кілька романських і готичних церков і монастирів.

Побувавши в Жироні, Ви направитеся в Фігерес, де о 10 годині вечора відкриває свої двері театр-музей Сальвадора Далі. І якщо вдень він відкривається, щоб показати відвідувачам геніальність художника, то вночі Вас вразить геніальність містика.

На території музейного комплексу в місті Фігерес існують відособлено і в той же час нерозривно три основних об'єкта: музей, який займає територію колишнього театру, вежа Гали - «Галатея» і виставковий центр з коштовностями, створені за ескізами Дали. Шедеври - як діти. Для їх народження теж потрібні двоє. Вона - натхненниця, він - виконавець. Ідеальне тому підтвердження - дует Гала і Сальвадора Далі. Він пропонував геніальну реалізацію кожного її божевільного бажання. Вона хотіла блиску і розкоші - він став вигадувати ювелірні прикраси.

Колекція ювелірних виробів Сальвадора Далі - єдиний в своєму роді набір коштовностей з дивовижним поєднанням сюжетів, матеріалів, розмірів і форм - впізнаваний і неповторний почерк маестро. Золото, платина, дорогоцінні камені, перли і корали перестали бути просто дорогоцінними матеріалами. Вони навіть не стали сережками, брошками або кольє, але перетворилися в серця, губи, очі, квіти, тварин, в релігійні і міфологічні символи.

Ескізи прикрас, виставлені поруч з деякими виробами, дозволяють «підглянути» думки майстра, простежити за тим, як з ідеї народжується шедевр.

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 55 EUR, діти (1-8 років) - 37 EUR, немовлята (0-1 років) - 0 EUR
У вартість входить
Входные билеты в театр-музей Дали и в зал ювелирных изделий в Фигересе.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
Для зручності користувачів, надання персоналізованої інформації, запам'ятовування особистих переваг і налаштувань сайту наш сайт використовує файли cookie та інші аналогічні технології. Для користування сайтом Ви повинні підтвердити Вашу згоду на використання зазначених технологій. Детальніше
Приймаю