Популярные направления TEZ TOUR:
  • всі країни
  • Summer
  • Все включено
  • Гірськолижні
  • Екзотика
  • Екскурсійні
  • З дітьми
  • Зима
  • Пляжні
  • Екскурсії
  • Угорщина
Екскурсія в Веспрем і Херенда (з Хевиза)
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 6 годин
    Проводиться: з 01.01.1970 до 01.01.1970,
  • Пам'ятки по маршруту: Порцелянова мануфактура "Порцеланіум", історичний центр Веспрема,
    Тематика:
    Історія та культура
Опис

Будь ласка, зверніть увагу: в зимовий період (з 1 листопада до 31 березня) музей і фабрика закриті для відвідування, вам буде запропоновано тільки відвідування магазину з розповіддю про виробництво порцеляни.

Ця екскурсія представить вам два дивовижних поселення Угорщини: місто Веспрем, в якому збереглося більше пам'ятників середньовіччя, ніж у багатьох інших містах Угорщини, і село Херенда, знамениту на весь світ своєю порцеляновою мануфактурурою, замовниками якої є, серед інших, королівські родини. Відвідування музею порцеляни і мануфактури входить в програму.

У селищі Херенда ми познайомимо вас з нині всесвітньо відомої фабрикою порцеляни «Порцеланіум», яка була відкрита 150 років тому. Тоді це була невелика майстерня, що випускала керамічні вироби. Поступово мануфактура перейшла на виготовлення предметів розкоші з порцеляни і досягла таких висот, що була удостоєна багатьох нагород на Всесвітній виставці в Лондоні в 1851 році. Саме тоді англійська королева Вікторія замовила там сервіз в східній стилі, з метеликами і китайськими півоніями. Цей декор придбав таку славу, що став носити ім'я великої королеви - «Вікторія».

В даний час постійними клієнтами мануфактури є імператор Японії, королівська сім'я Англії, король Таїланду і сім'я Кеннеді. Також серед знаменитих шанувальників виробів Херенда можна виділити Пола Ньюмана, сера Елтона Джона, Харрісона Форда, Селін Діон і Арнольда Шварценеггера.

«Порцеланіум» сьогодні - це цілий комплекс будівель, що включає в себе мануфактуру, музей, магазин елітної порцеляни Вікторія Херенда, два ресторани і кафе. Ми познайомимо вас з історією і процесом виробництва порцеляни, після чого ви зможете випити кави з тістечком і зробити покупки в магазині Вікторія.

Потім ми поїдемо в Веспрем - затишне і чарівне місто, що дбайливо зберігає свою історію. Він був заснований в період правління угорського короля Іштвана Святого і отримав свого роду титул «місто королев» - саме Веспремський єпископам відвіку належала привілей коронувати угорських королев. Тут була коронована і дружина самого Іштвана Святого Гізелла, і остання королева Угорщини, дружина Карла I, останнього імператора Австро-Угорщини.

Під час оглядової екскурсії по історичному центру ми побачимо головні визначні пам'ятки міста: Фортечний квартал, Пожежна вежу, Єпископський палац, каплицю Гизелли, символ міста - пам'ятник святому Іштвану і Гізеллі. А також відвідаємо Кафедральний собор - місце коронації угорських королев.
Формат проведення екскурсії
Змішана: автобусна і пішохідна.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 50 EUR, діти (1-12 років) - 35 EUR, немовлята (0-1 років) - 0 EUR
У вартість входить
Кава з тістечком, вхідні квитки на міні-мануфактуру і в музей порцеляни.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
Для зручності користувачів, надання персоналізованої інформації, запам'ятовування особистих переваг і налаштувань сайту наш сайт використовує файли cookie та інші аналогічні технології. Для користування сайтом Ви повинні підтвердити Вашу згоду на використання зазначених технологій. Детальніше
Приймаю